Leta i den här bloggen

tisdag 13 januari 2009

Äpplen och rejvande blodkroppar

Ett hjärta slår i runda slängar 800 000 000 gånger under en livstid. Sen är det förbrukat. I alla fall enligt discovery channel. Ett mushjärta slår ju flera gånger snabbare en elefants. Detta skulle enligt discovery channel vara anledningen till att elefanten lever längre än musen. Men hur kommer det sig då att läkarvetenskapen säger att motion skall vara bra? Då får ju hjärtat slå ofantligt mycket snabbare än en soffliggares. Där har vi ännu ett bevis för att läkarna inte har en aning om vad dom sysslar med. Skulle inte förvåna mig om det var allmänläkaren jag skrivit om tidigare som kommit med påståendet om att motion är bra för hjärtat. Mr X. Denne fantastiske man. Nobelstiftelsen har ännu inte fått nys om honom, vilket är bra. Han hade säkerligen rekommenderat hela jyryn att ta kåvepenin.

Barnen har kommit in i ett stim. Hittar klementinskal, bananskal och äppelskruttar på de mest fantastiska ställen. Visst, hellre frukt än vitt franskbröd eller sockrade flingor till mellanmål. Men när mellanflickan, som inte har damp men ändå är hyperaktiv, snaskar i sig tre äpplen och två klementiner mellan lunch och middag, börjar man undra om binnekemask kan ta mänskliga former. Hon är smal som en sticka men äter hejdlöst med frukt. Det som oroar mig är inte fruktens pris, eller att det ska ätas för mycket frukt. Utan att hon med sin binneke-slimmade kropp ska runda ett hörn för snabbt och halka på bananskal. Och vi sen måste besöka allmänläkaren och han ger henne kåvepenin...

Charles Bukowski har snart varit död i 15 år. Den 9:e mars skall gravölet fram och en snuskgubbes anteckningar streckläsas. Kan det vara så att allmänläkaren (hädanefter alltid kallad Mr. X) var Charles läkare också. Mr. X förklarade för Bukowski 22 år innan denne dog, att om han tar en sup till skulle hans kropp lägga av. Bukowski, som måste varit ganska våglig, testade med en öl. Ingenting hände. Han tog en till, och fortfarande tickade hans hjärta på som om ingen skadda var skedd. Då satte han igång och kröka på allvar igen. Han dog av leukemi. Mr. X hade än en gång gjort bort sig. Bukowskis hjärta var i kalas-skick, men hans vita blodkroppar hade rejvfest i blodet. Var fanns narkotika polisen då? Kanske stod de med en ung Kleerup och gjorde drogtest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar