Leta i den här bloggen

torsdag 7 oktober 2010

Makes fart an art!

Jisses. Havrebröd. Får fart på magen.

Superenkelt att göra.

Salt, gott bröd som passar till allt.

Skär sönder gommen så där bra, om du väljer att pensla med vatten innan du gräddar det i ugnen.

Jaja. Lägger väl ut receptet då.

Du behöver följande:

50 gram jäst.

6 dl mjöl.

6 dl havregryn.

2 tsk salt.

4 dl vatten.

Thats all.

Blanda jäst och ljummet vatten. Lös upp jästen. Häll i salt, havregryn och 5,5 dl mjöl (i den ordningen, annars blir det oordning och klumpigt)

Jäs i bunke i 45 minuter under bakhandduk eller annat jävla övertäckningsmaterial. Wellpapp, bildörr, katt om det funkar med hår i maten...

Lyft bort materialet du valt att täcka över bunken med geggan i. Släng i det sista av mjölet och knåda ihop till en ganska oklibbig grå beige massa.

Ta fram en ugnsplåt. Lägg på ett bakpapper eller om du kör oldschool, kleta smör på bakplåten.

Trixa nu till två limpliknande saker och lägg dessa på plåten.

Täck över de limpliknande sakerna igen i 45 minuter till.

Passa på att sätta på ugnen. Nej, starta ugnen menade jag. 180 grader nånting.

När de 45 minuterna har gått så väljer du om du penslar med ägg (brunaktig yta) vatten (gomskärande och krispig yta) eller strunta i att pensla (grått bröd)

Grädda i 25 minuter.

Skär upp och ha alldeles för mycket smör på mackorna.

Men detta recept är hemligt. Så sprid det inte.

Var tvungen att ha ett någorlunda seriöst blogg inlägg.

Sån är jag.

Bakglad liksom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar